Ervaringen van clienten bij therapeut Amsterdam - Therapeut Patrice Nieuwenhuijs
390
page-template-default,page,page-id-390,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Ervaringen van cliënten bij therapeut Amsterdam

Ik heb een aantal cliënten gevraagd om iets te schrijven over hun ervaringen in mijn praktijk, zodat je een beter beeld krijgt bij mijn hulp. Mocht je jouw ervaring ook willen delen, dan stel ik dat zeer op prijs!

Therapie Amsterdam
Patrice is een hulpverlener die in hoge mate in staat is af te stemmen op de innerlijke beweging van haar client. Dit doet zij door de lichaamstaal waar te nemen en de resonantie die zij in haar ervaart in contact met de client. Vandaar uit is zij goed instaat de client te lezen en kan ze snel tot de kern komen of werkt ze in het tempo dat de client aan kan. Ze kan dit ook vertalen in praktische tips.

Van een collega
Therapie Amsterdam
Patrice luistert en voelt in. Door met de cliënt steeds opnieuw naar de laag onder de huidig gevoelde pijn te gaan faciliteert ze een groter kader waarin deze pijn begrepen en getransformeerd kan worden. Dit doet ze liefdevol en ook met humor. Hierdoor stelt ze anderen in staat om steeds waarachtiger te worden naar zichzelf en anderen. Zoals zij zelf authentiek is, zo nodigt ze anderen ook uit hun eigen echtheid te zijn en te leven. Ze maakt ècht contact en is eerlijk. Hierdoor kan ze ook confronterend zijn, waarbij ze zichzelf niet ontziet. Zoals ze haar cliënten helpt te leren, leert ze zelf ook van elke ontmoeting. Zij is de therapeut en leidt en structureert het gesprek, maar ze blijft tegelijkertijd kwetsbaar en zal nooit boven iemand gaan staan.

Van een collega
Therapie Amsterdam
“Wij kwamen bij Patrice met onze dochter van 13 die na de overgang naar de middelbare tijd in een depressie terecht kwam. Een depressie waar ze niet uit kwam. Aangezien onze dochter hoogsensitief is leek het ons aannemelijk dat dit de oorzaak was van de heftige reactie op deze (grote) verandering. Een overgang naar de middelbare school is voor elk kind heel impactvol, maar voor hoogsensitieve kinderen helemaal. Patrice heeft onze dochter in een paar maanden tijd, in een sessie of 5 tot 6, begeleid om langzaamaan uit de depressie te komen. Nu zien wij weer een gelukkige dochter die zin heeft in het leven en in school. Van Patrice heeft ze een toolbox gekregen waar zij uit kan putten in haar dagelijks leven zodra mensen, dingen, veranderingen etc te hard binnenkomen. Ze heeft geleerd hoe ze om moet gaan met haar sensitiviteit. Ook vond ze het heerlijk te kunnen praten met iemand die haar echt begreep. Wij zijn Patrice heel dankbaar en zien de toekomst weer met vertrouwen en een fijn gevoel tegemoet.“

Patrice is een warme persoonlijkheid. Ik voelde me tijdens de vijf sessies die ik bij haar heb gehad veilig en begrepen. Ze heeft mij geholpen tot bepaalde inzichten te komen, Tevens heeft ze mij praktische tools aangereikt waarmee ik zelf verder kan. Ik kan haar van harte aanbevelen.
Lieve Patrice Dank dank dank voor je aandacht en wijze woorden tijdens onze therapie. Dit heeft mijn leven voor goed veranderd en zoveel mooie inzichten gegeven. Hiervoor zal ik je altijd dankbaar zijn.

Nadat ik helemaal vast kwam te zitten en niet meer wist hoe ik verder moest, heb ik aan jou “duidelijkheid” en de wijze waarop je het overbrengt, heel veel gehad.

Ik moest uiteraard heel diep, maar dat lucht ontzettend op. Voor een ieder die het even niet ziet zitten en niet weet hoe je er mee om moet gaan, is deze therapie een echte aanrader!

Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Patrice is als een warm bad. Ze geeft op een warme manier aandacht, benoemt issues en komt met goede suggesties om deze aan te pakken. Een fijne, intelligente vrouw waar je vriendin mee wilt worden.
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Ons leven is één grote reis met fijne en nare dingen die je tegenkomt. Ik ben dankbaar dat ik Patrice op deze reis tegen ben mogen komen. Zij heeft mij geleerde de juiste wegen te in te slaan en vooral goed naar je lichaam en gevoel te luisteren; dit was bij mij iets dat ik nogal eens vergat en maar doorging op de automatische piloot. Vooral doen wat andere mensen van je verwachten; ook wetende dat dit vaak niet de juiste keus voor mijzelf was. Nee zeggen kwam niet in mijn woordenboek voor. Patrice heeft mij zowel privé, als met de gevolgen van mijn oncologische ziekte ontzettend geholpen. Het is nl. mijn reis die ik maak waarvan ik zoveel mogelijk moet genieten! Patrice is echt een kadootje aan jezelf..
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Patrice, je hebt me snel losgetrokken waarin ik verstrikt was geraakt. Door je warmte en aandacht, benoemen waardoor iets is zoals t is en inzichten kan ik weer verder. Heb de gesprekken met je als vertrouwd en verhelderend ervaren. Veel dank.
Therapie Amsterdam
4 / 5 sterren - Na een proces van acht jaar lang zoeken naar waarom ik me zo vervreemd voelde van de wereld, waarin psychologen en psychiaters veel verschillende diagnoses dachten te kunnen stellen, vond er eentje dat ik gezond, maar simpelweg heel gevoelig was. Met nieuwe ogen zoekend kwam ik niet lang daarna bij Patrice terecht. Zij hielp me om door al mijn rationele wirwar heen, vooral te doen wat ik te veel verleerd was: voelen. Leren accepteren en begrijpen van wie ik was, waarbij andermans hulp zo lang maar weinig mocht baten, leerde ik bij Patrice vliegensvlug. Ze is warm en ze is menselijk en dat zet haar hulp bijzonder veel kracht bij. Ik ben haar erg dankbaar voor haar hulp.
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Ik heb veel onder ogen moeten zien, dankzij jou durfde ik dat ook en was ik niet meer zo bang om naar de periode van mijn jeugd te kijken. Ik heb me ook gerealiseerd dat het hele gebeuren van het pesten niet mijn schuld was. Ik heb mij er altijd zo schuldig over gevoeld. Het is nu allemaal duidelijk en ik word er heel rustig van..de spierbult in mijn rug is aan het wegtrekken, ik kan mijn schouders meer naar achteren doen. Ik kan je niet genoeg bedanken, ik heb me nog nooit zo veilig gevoeld als bij jou. Dank je wel Patrice. Ik vind je een bijzonder mens en ook heel bijzonder wat je doet, maar vooral hoe je het doet.
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Ik zie er altijd naar uit mijn ei kwijt te kunnen bij Patrice. Als ik weer naar buiten loop, voel ik me opgelucht en heb ik handvatten om mijn issues in het leven weer aan te pakken. Patrice en ik waren het er op het zelfde moment over eens dat ik voor nu even geen gesprekken meer nodig heb. Maar als ik op den duur weer een luisterend objectief oor of een spiegel nodig heb, dan weet ik haar te vinden.
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Na mijn burn-out zat ik in een diep zwart gat, door de sessies met Patrice heb ik de vreugde in mijn leven weer teruggevonden, ben ik een leukere vader geworden en durf ik voor mezelf te kiezen. Patrice heeft me weer laten voelen. En daar ben ik haar heel dankbaar voor!
Therapie Amsterdam
4 / 5 sterren - Het was voor mij een hele stap om hier heen te gaan maar vanaf het begin dat ik naar binnen liep voelde het goed. Voelde me op me gemak en daardoor ook heel eerlijk en open naar mezelf heb kunnen kijken met behulp van Patrice. Liep zowel prive als zakelijk tegen bepaalde situaties aan die ik niet meer wist op te lossen. Patrice heeft me geholpen om naar mezelf te kijken en meer naar me gevoel te luisteren dan naar me hoofd. Hierdoor kwamen er ook bepaalde gebeurtenissen uit het verleden naar boven die ik nu beter kan plaatsen en verwerken. Dit geeft veel rust. Heb geleerd om dit gevoel te benoemen en er iets mee te doen. Mijn eigen leven weer in te vullen en te leven. De puzzel stukjes vallen langzaam op zijn plaats. Hiervoor heel veel dank.
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Patrice heeft me geleerd om naar mezelf te kijken, om me niet te verstoppen voor mijn verdriet en me beter in balans laten komen met mijn lichaam en geest. Vanaf het moment dat ik binnen stapte in haar fijne omgeving, voelde ik me veilig en thuis. Dank je wel lieve Patrice!
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Overgang, relatieproblemen of depressie? Helemaal in de knoop zat ik, dat wist ik wel. Hulp gezocht bij Patrice en gevonden. Na enkele individuele sessies en mindfullness bijeenkomsten zag ik waar mijn probleem zat en kon ik dat aanpakken. Ik voel me nu een ander mens. Nog regelmatig denk ik terug aan haar wijze woorden.”
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Dag Patrice, ik wil je ontzettend bedanken voor alle tijd en aandacht. Je hebt mn ogen geopend en ik heb het gevoel dat ik weer wakker ben
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, dachten wij toen wij, na een roerige start van ons samenwonen, iemand zochten die ons kon helpen te doen wat wij zo graag wilden. Ondanks onze liefde voor elkaar waren er momenten dat wij er simpelweg niet in slaagden elkaar te vinden, en dat deed pijn. Patrice gaf ons met haar visie op relatietherapie het gevoel dat we in alle openheid met haar en elkaar onze problemen konden onderzoeken. En hielp ons beiden onszelf beter te begrijpen, waardoor wij ook elkaar weer vonden. Geen lange reeks sessies, maar kort, open, kundig, met gevoel en effectief. Een goeie beslissing.
Therapie Amsterdam
4 / 5 sterren - Tijd voor een compliment, Graag wil ik iets van ons laten horen. Allereerst bedankt voor de tijd die we samen met je doorgebracht hebben. We hadden het echt nodig om wat meer ruimte voor elkaar te maken! En het blijkt dat we daar iemand bij nodig hebben op z’n tijd. Alleen laten we het de volgende keer niet meer zover komen, ik ben het gaan zien als een goede gewoonte om relatietherapie bij jou af en toe in te plannen. En we zijn nog steeds blij dat we bij jouw terecht kwamen! Ik en wij hebben er veel van geleerd. Dank je wel voor je aandacht en vaardigheid om ons te laten beseffen dat het onderhouden van onze liefdesband zo dichtbij ligt.
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Patrice is warm, oprecht, luistert met volle aandacht en zonder oordeel. Door je te helpen langzaam de lagen af te pellen brengt ze je tot de kern van jezelf. Ze heeft me geleerd om meer naar mijn lichaam te luisteren en dit heeft me veel rust en ook juist kracht gegeven. Een sessie met Patrice is altijd verhelderend en inspirerend!
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Ik ben dichter bij mijzelf gekomen en meer van andere mensen gaan houden. En… ik kom graag weer af en toe bij je aan voor mooie gesprekken.
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Omdat het tussen ons niet meer ging besloten we hulp te zoeken voor relatietherapie. Hoe en bij wie? Geen idee! Googlen! Gekozen voor Patrice <>, omdat zij via haar site al deelde! Tijdens onze gesprekken bleek dat Patrice als coach niet met kennis en wijsheid boven ons stond, maar ook haar gevoel en ervaring met ons deelde. Zij gaf ons niet alleen handvatten om onze problemen aan te pakken maar bracht ons opnieuw warmte, leerde ons beter voelen. Het is nu, naast af en toe flinke gesprekken, ook weer lachen, delen en gelukkig weer relativeren. Patrice bedankt!
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Patrice heeft de gave om op hartverwarmende, open en eerlijke wijze de vinger op de zere plek te leggen. Gelukkig heeft ze de ook de pleisters binnen handbereik. De sessies met Patrice hebben ons enorm veel goed gedaan, we maken nog dagelijks gebruik van al haar tips en adviezen. Eigenlijk is ze een zeldzaam tof mens!
Therapie Amsterdam
4 / 5 sterren - “Wij hebben Patrice leren kennen als een professional die mensgericht te werk gaat en ons naar een hoger niveau heeft getild. Onze relatie is intenser geworden en enorm versterkt. Wij zijn heel blij dat wij deze stap naar relatietherapie hebben gezet en voor Patrice hebben gekozen.
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - “Vanwege haar wijsheid, innerlijke vrede en ruimte is Patrice in staat scherpe vragen te stellen. Hierdoor geeft zij mensen de ruimte om in zichzelf de juiste antwoorden op hun eigen vragen te leren vinden.”
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - “Ik ben meer in staat om te herkennen of ik me op mijn gemak voel met mezelf of juist niet. Ik heb nu de kracht om op dat moment de waarheid te onthullen en er mee in zee te gaan.
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - “Door Patrice kwam ik erachter dat ik mijn hele leven lang in mijn hoofd heb gezeten, een overlevingsmechanisme dat me ver bracht, maar het heeft me ook pijn en ziek gemaakt. Elke sessie pelt ze weer een laagje van je af. Een laagje van angst, verdriet, boosheid, oordelen, vluchten, vechten, verdedigen, jezelf kleinmaken. Je voelt veel meer liefde, vrijheid, geluk, energie en rust. Angst heeft voor mij een hele andere betekenis gekregen. Angst is geen waarheid, het is iets wat jezelf in standhoudt door een gebeurtenis uit het verleden. Een sessie van Patrice is het fijnste cadeau wat je jezelf kan geven!”
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - “Patrice heeft mijn leven een nieuwe en krachtige impuls gegeven. 2 jaar heeft ze mij begeleid en heb ik tastbare veranderingen zien ontstaan in de relaties die invloed hebben op mijn energiehuishouding. Deze veranderingen hebben direct invloed op mijn professionele leven”
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - “Patrice luistert werkelijk naar mijn verhaal. Via praktische voorbeelden uit haar leven en het mijne heeft ze mij geleerd hoe ik mijn lichaam als referentie kan gebruiken om de haard van de onrust te ontdekken. Ze heeft mij geholpen dingen eenvoudig te laten zijn”
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - “Patrice heeft mij geleerd om bewust te leven: een leven zonder wrijving tussen je hart en je hoofd. Een vrij en wakker leven. Een leven dat niet gebouwd is op aannames en gebaande paden, maar op de stevige grond van je eigen hart!”
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - “Met de hulp van Patrice zien we de wereld door een andere bril. We hebben onszelf beter leren begrijpen en zijn daardoor dichter naar elkaar gegroeid. We hebben meer begrip en respect voor elkaar en hebben in onze relatie rust gevonden”
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - “Enigszins sceptisch kwam ik binnen als rationalist. Wat moet je toch met gevoel als je het allemaal kunt bedenken. Patrice heeft mij de andere kant laten zien en mijn gevoel en ratio aan elkaar kunnen koppelen op een fijne manier … Niet alleen begrijp ik nu meer van mijzelf maar ook hoe anderen mijn gedrag ervaren.”
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - De kunst van het loslaten. Nadat ik bij 6 verschillende psychologen mijn probleem had voor gelegd, was er niet één instaat dit aan te durven/kunnen. Patrice was nummer zeven. Direct gaf ze mij een goed gevoel. Ze is serieus, oprecht, wijs en warm en geeft veel steun. Door haar vakkundigheid, professionaliteit en haar enorme levenservaring, heeft ze mij in een aantal sessies geweldig geholpen. Door haar werkwijze krijg jezelf inzicht in je problematiek, waardoor je leert het op te lossen of er anders mee om te gaan. Een aantal keren per jaar gaat ze op studiereis om haar kennis te vergroten. Voor mij een teken dat je serieus met je werk bezig bent. Tot slot; ze is echt goed! P.s. Je kunt ook nog met haar lachen.
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Hallo Patrice, Onze ontmoeting resoneert nog door. Dankbaarheid voel ik voor je zachte heldere wijsheid. Voor je bevestigende en vertrouwen gevende aanwezigheid. Een bevestiging van dat ik wél klop. Zoiets. Altijd al. Toen ik bij je binnenkwam was ik het contact met mezelf al een tijdje kwijt waardoor ik weinig vreugde en richting voelde van binnenuit. Ik had moeite om mijn energielevel op peil te houden. Voelde me vaak moe en lusteloos. Deed heel erg mijn best om het goed te doen en dat voelde als een dagtaak. Ik respecteerde mijn eigen grenzen vaak niet. De eerste keer dat ik bij je kwam keek ik met je mee door jouw ogen naar mijn eigen potentieel. Ik voelde me toen begrepen en waardevol. Daardoor kwam er eigenlijk als gelijk een opening bij me van binnen. Je hebt me bewust gemaakt van mijn overlevingssysteem. Ik ben me nu veel meer bewust van mijn eigen reacties op situaties die ik tegenkom in mijn relatie(s) en in mijn dagelijks leven. Doordat ik weer in contact sta met mijn gevoel ervaar ik weer richting en levensvreugde. In moeilijke situaties sluit ik me niet meer af voor mijn gevoel maar kan ik het gevoel gewoon toelaten. Ik heb geleerd om weer naar mijn gevoel te luisteren. Het vraagt af en toe best nog wel moed van me om dingen aan te kaarten. Maar het maakt me blij als het me lukt om mijn gevoel te delen met de mensen om me heen. Gevoelens van schaamte en gedachten als ‘dat kan ik echt niet maken…’ hebben geen leidende rol meer in mijn leven. Kort samengevat kan ik zeggen dat ik van een periode van overleven weer naar genieten van mijn leven ben aangekomen. Het voelt momenteel eigenlijk als een groot avontuur omdat ik kanten van mezelf aan het herontdekken ben die al heel lang niet meer aan bod zijn gekomen. En sommige verlangens zijn echt helemaal nieuw! Ik heb namelijk heel veel zin gekregen om een verre reis te gaan maken. Daar sta ik zelf heel erg van te kijken. Ik voel me als een bloem die aan t uitkomen is. Patrice, daar wil ik je heel erg voor bedanken. XXX
Therapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Onze jongste zoon, hoogbegaafd en hoogsensitief, kampte al een aantal jaar met boosheid, met name over het feit dat zijn vader vaak voor langere tijde in het buitenland werkt. Omdat vader een hoog sensitief persoon is, dachten wij dat dit wellicht ook voor onze zoon kon gelden. Via een vriendin kwamen we bij Patrice terecht. En na vier sessies ziet de wereld er opeens veel lichter uit voor onze zoon: Vanochtend op de fiets naar school hadden we er een gesprekje over. Ik vroeg hem hoe het met hem ging waarop hij zei dat het heel goed gaat. Dat hij zich niet meer boos voelt. En dat dat kwam door de gesprekken met Patrice. Dat zijn boosheid weg kon gaan doordat hij zijn gedachtes kon vertellen bij haar. Gedachtes over het feit dat zijn vader zo vaak weg is. En dat dat hem daarom nu minder boos maakt. Hij denkt dat hij voorlopig geen gesprekken meer nodig heeft maar het zou nog wel eens goed van pas kunnen komen in zijn puberteit mocht zijn boosheid dan weer terug komen. Wij weten je in ieder geval dan weer te vinden!hartelijke groet.