Heb je een klacht? - Therapeut Patrice Nieuwenhuijs
852
page-template-default,page,page-id-852,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Heb je een klacht over de behandeling van Patrice Nieuwenhuijs?

Ik ben aangesloten bij een aantal beroepsverenigingen. Dat doe ik om een aantal redenen: om met vakgenoten kennis te delen, maar ook voor mijn cliënten om een plek te hebben waar ze met vragen over mij terecht kunnen.

Zo ben ik lid van psychosociale therapeuten en Agogen (NVPA), de SCAG en het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Dat betekent dat mijn praktijk werkt volgens bepaalde afspraken die de beroepsgroep gemaakt heeft. Deze afspraken gaan over eerlijkheid, openheid en vertrouwen.

Per januari 2017 dienen alle werkzame therapeuten een klachtenfunctionaris te hebben en aangesloten te zijn bij een geschillencommissie. Dit is opgenomen in de Wkkgz (de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg). Deze verplichting geldt ongeacht of de behandelingen van een therapeut wel of niet vergoed kunnen worden.
Ook is het mogelijk een onafhankelijke klachtenfunctionaris in te schakelen. Deze kan ondersteuning bieden bij formulering van de klacht of bij onvrede en helpt bij het zoeken naar oplossingen. De therapeut heeft het recht om hiervan op de hoogte gesteld te worden. De praktijk is voor klachten en geschillen aangesloten bij SCAG.
Voor meer informatie kijk je op de website van mijn beroepsvereniging: https://www.nvpa.org/klacht-indienen

IK WERK OP BASIS VAN VERTROUWEN, OPENHEID EN WEDERZIJDS RESPECT

Het kan zijn dat je, ondanks mijn zorgvuldigheid, een klacht hebt over mijn praktijk of de behandeling.  Ik geef er de voorkeur aan dat je een klacht met mij bespreekt. Ik sta openen voor jouw ervaring en zal altijd zoeken naar manieren om er samen met jou weer een positieve ervaring van te maken. Mochten we er samen niet uitkomen, dan kun je terecht bij het SCAG.

GEGEVENS RBCZ en SCAG

Het College van Toezicht van het RBCZ /SCAG behandelt je klacht. Kijk op www.scag.nl.

Contact

Heb je nog vragen? Bel of stuur een mailtje!