EFT relatietherapie Amsterdam? Relatietherapeut Nieuwenhuijs
184
page-template-default,page,page-id-184,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

EFT Relatietherapie in Amsterdam

Jullie reacties op elkaar zijn bijna instinctief. Het gaat zo snel, en ook al wil je het deze keer anders doen jullie trappen steeds weer in de val. In plaats van met elkaar in gesprek te gaan, is er irritatie en ruzie. Met relatietherapie richt ik me op het vergroten van veiligheid en intimiteit en breng via de emoties beweging en verandering.

Review relatietherapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Patrice gaf ons met haar visie op relatietherapie het gevoel dat we in alle openheid met haar en elkaar onze problemen konden onderzoeken. En hielp ons beiden onszelf beter te begrijpen, waardoor wij ook elkaar weer vonden. Geen lange reeks sessies, maar kort, open, kundig, met gevoel en effectief. Een goeie beslissing.
eft-relatietherapie-amsterdam

De basis van een intieme relatie

Ieder mens heeft behoefte aan geborgenheid, bij de ander terecht kunnen met kwetsbaarheden zoals je angst om verlaten te worden, bang niet de moeite waard te zijn, bang om het fout te doen, bekritiseerd, afgewezen of te gekwetst te worden. We gaan die emoties ontdekken, want er ligt vaak ineffectief gedrag overheen waardoor jullie elkaar niet kunnen bereiken. Je zult merken dat jij en je partner heel primaire behoeften hebben naar elkaar en dat die heftigheid van reageren (of juist in jezelf keren) alles te maken heeft met de behoefte naar onderling contact.

Emotionally Focused Couple Therapie (EFT)

Emotionally Focused Therapie is een hele succesvolle manier om je door deze moeilijke periode in je relatie heen te loodsen.

Het basisprincipe van EFT is dat jullie een patroon hebben ontwikkeld in de ruzies dat niet effectief werkt. Er is verwijdering tussen jullie ontstaan waardoor jullie steeds weer op dezelfde negatieve manier op elkaar reageren. Jullie basale gevoel van met elkaar verbonden te zijn is aangetast en lijkt wel weg. Misschien ben je zover dat je zelfs niet echt iets meer voor elkaar voelt.

Een koude sfeer tussen elkaar

Jullie reageren steeds geïrriteerder naar elkaar toe. Misschien is er een koude sfeer tussen jullie aan het ontstaan. En hoe langer dit patroon bestaat hoe meer jullie relatie er door op de tocht komt te staan. Emotionally Focused Couple Therapie laat je zien wat jij en je partner met elkaar aan het doen zijn en welk effect dat heeft op jullie gevoelens voor elkaar.

eft-relatietherapeut-amsterdam-2
Review relatietherapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Omdat het tussen ons niet meer ging besloten we hulp te zoeken voor relatietherapie. Hoe en bij wie? Geen idee! Googlen! Gekozen voor Patrice <>, omdat zij via haar site al deelde! Tijdens onze gesprekken bleek dat Patrice als coach niet met kennis en wijsheid boven ons stond, maar ook haar gevoel en ervaring met ons deelde. Zij gaf ons niet alleen handvatten om onze problemen aan te pakken maar bracht ons opnieuw warmte, leerde ons beter voelen. Het is nu, naast af en toe flinke gesprekken, ook weer lachen, delen en gelukkig weer relativeren. Patrice bedankt!
De drie fases van EFT-Relatietherapie
1. Doorbreek de vicieuze cirkel

Onder mijn begeleiding ontdekken jullie hoe je niet meer zo uit de bocht hoeft te vliegen. Jullie leren elkaar eerlijk te vertellen hoe je je voelt onder al die heftige emoties, zoals boosheid of teruggetrokken. Bijna iedereen heeft geleerd kwetsbare emoties te onderdrukken, om te zetten naar de aanval of juist teruggetrokkenheid. Ik leer jullie waarnemer te zijn van jullie ruzies, zodat jullie kunnen zien hoe de ruzies tussen jullie in zijn komen te staan. Het is echt jullie gezamenlijke vijand.

2. Leer jullie diepliggende verlangens naar elkaar uit te spreken

Het is belangrijk dat jullie leren uit te spreken wat je van elkaar nodig hebt. De ruzies zijn eigenlijk een heftige manier om door elkaar gehoord of aangeraakt te worden. Eigenlijk gaan jullie elkaar opnieuw verkennen. Jullie leren jezelf weer kwetsbaar op te stellen naar elkaar. Dit geeft verdieping en zet tegelijkertijd een hernieuwde ontdekkingstocht in gang die verbindend naar elkaar werkt.

3. Plannen maken: en tot elkaar komen

Plannen maken en rituelen bedenken voor het vieren van jullie liefde werkt verbindend en het maakt gelukkig. Je zult zien dat je ook makkelijker antwoord geeft op de uitdagingen van het leven en elkaar.

eft-relatietherapeut-amsterdam
Boektip! Houd me vast – Sue Johnson

Dr. Sue Johnson beschrijft in haar boek ‘Hou me vast’ duidelijk deze relatietherapie. Bovendien komt zij ook met heldere richtlijnen. Ik raad jullie aan om dit boek voor of tijdens de therapie te lezen.

IMAGO RELATIETHERAPIE
Voor relatie therapie werk ik met Imago en EFT
Wat ik bijzonder vind aan Imago Relatietherapie is dat je bewust kan worden van dynamieken die  jullie eerder in de weg staan dan jullie bij elkaar brengen. en vooral dat jullie zo bezig zijngehoord te worden, dat jullie vergeten echt neer elkaar te luisteren. Twee roepende in de woestijn 😐  Realiseer jij je wel wat er écht speelt bij jezelf en je partner? Imago dialoog helpt jullie je te verdiepen in elkaars wereld. Het leert je je eigen emoties te parkeren (Pauzeknop hanteren) en aandachtig te luisteren naar je geliefde. Je komt erachter dat je je geliefde plekken in je raakt die je ooit hebt weggestopt. De strijd kan zich omzetten in groei en verbinding.
Relatietherapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Tijd voor een compliment, Graag wil ik iets van ons laten horen. Allereerst bedankt voor de tijd die we samen met je doorgebracht hebben. We hadden het echt nodig om wat meer ruimte voor elkaar te maken! En het blijkt dat we daar iemand bij nodig hebben op z’n tijd. Alleen laten we het de volgende keer niet meer zover komen, ik ben het gaan zien als een goede gewoonte om relatietherapie bij jou af en toe in te plannen. En we zijn nog steeds blij dat we bij jouw terecht kwamen! Ik en wij hebben er veel van geleerd. Dank je wel voor je aandacht en vaardigheid om ons te laten beseffen dat het onderhouden van onze liefdesband zo dichtbij ligt.

Hebben jij en je partner baat bij Relatietherapie gebaseerd op Imago en EFT?
Neem contact met mij op en ik beantwoord al je vragen >