Over therapeut Amsterdam Patrice Nieuwenhuijs
96
page-template-default,page,page-id-96,page-parent,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Therapeute Patrice Nieuwenhuijs (Amsterdam Oud-West)

Ik wil graag beginnen met een quote van C.G. Jung:

“Je blik zal enkel helder worden wanneer je in je hart kijkt.
Wie naar buiten kijkt, droomt.
Wie naar binnen kijkt wordt wakker”

Kansen

Ik ben geboren met een hartafwijking. Toen ik op 6-jarige leeftijd op de operatietafel belandde, overleefde ik maar net. Misschien hierdoor realiseerde ik mij ineens hoe belangrijk het is op welke manier we leven. Met dat besef kwam ook de vraag: “Waar gaat het nu eigenlijk echt over?” De psycholoog en de zoeker in mij werd wakker.

Ergens wist ik waar mijn leven toe zou leiden: Ik kreeg nog een kans en zou er hoe dan ook iets bijzonders van maken!

Echt of onecht

Lagere school, alleen in de klas met strafwerk. Ik was in opstand gekomen tegen een onechte en oneerlijke juf en zat nu met de gebakken peren. Of toch niet? In dat lokaal alleen met mijn schriftje kreeg ik een inzicht: Ik weet alles. Iedereen weet alles. Alleen zijn maar weinig mensen trouw aan het alleswetende zelf. En dat was waar ik als hooggevoelig kind tegen in opstand kwam: Onecht. Nu begrijp ik beter waarom. Mensen doen zich anders voor, vaak vanuit angst of onzekerheid. Dat onechte maakte mij als kind opstandig. Terugkijkend kan ik zeggen dat die opstandigheid werd verward met nieuwsgierigheid. Mijn nieuwsgierigheid naar wat mensen écht bezighield.

Het leven besluit

In mijn tienertijd wist ik het zeker: Ik ga mensen helpen, ik word psycholoog! Mijn leven besloot anders. Ik kwam in het bedrijfsleven terecht. Daar ontdekte ik hoe mensen leden onder de politieke spelletjes.

Niet alleen op het gebied van mijn loopbaan werd mijn levenspad voor mij bepaald. Ik verloor hele dierbare mensen om mij heen- mijn vader, mijn zoontje en mijn prachtige dochter (23 jaar). Je begrijpt dat ik in die periode vaak aan de andere kant van de therapie-tafel zat. Ik vond hulp bij psychologen en therapeuten en wist mij gesteund door meditatie. Wat was ik blij dat ik er in die tijd niet alleen voor stond 🙂

Het leven besluit en ik doe mee

In die jaren groeide ik uit mijn vak als zakelijk interieurontwerper richting psychologie en therapie. Ik deed opleidingen, volgende cursussen over de hele wereld en deed zelfonderzoek, precies in het ritme dat bij me paste. Langzaam begon ik de lessen die het leven mij leerde te begrijpen.

Het leven besloot… maar vanaf nu zou ik mee doen.

Met mijn diploma’s op zak, mijn talent en mijn eigen ervaring kan ik mensen echt helpen. Ik startte mijn eigen praktijk: The Power Company. Deze naam was al vele jaren eerder in mij opgekomen. Met mijn werkwijze wil ik mensen in hun kracht (Power) zetten. Mijn tienerdroom kwam eindelijk uit.

Werken uit overtuiging, met liefde, aandacht en vakmanschap

In al die jaren leerde ik zien en vooral voelen wat écht is. Ik leerde ook hoe weinig écht contact er is. Met de mensen om je heen, maar ook met jezelf. In de zoektocht naar echt en waarachtig kan ik mensen niet alleen concreet helpen met hun vraag of probleem. Ik geef ze de kracht om het de volgende keer zelf te doen. Future-proof noem ik dat!

Mijn methode werkt

Ik heb door de jaren heen een eigen methode ontwikkeld.

  • Heart – Body – Mind -Alignment:
  • Feel (Voel) – See (Neem waar) – Understand (Begrijp)

Meer over de therapieën die ik aanbiedt >

Ons lichaam dient in wezen als de vertaalslag van wat we in ons hart werkelijk willen en wie we werkelijk zijn. Als we goed luisteren en voelen transformeert daardoor je manier van denken, waardoor we dieper ontspannen en relaxter met de soms woelige tijden van het leven kunnen zijn. Zo kunnen we ook in de flow van het leven terecht komen, iets waar ieder mens volgens mij naar verlangt. Ik stel je vragen en leer je de taal van je eigen lichaam en je gevoel (intuïtie) te verstaan. Een mooi en diepgaand proces waar ieder mens gelukkig van wordt.

Lieve groet,

Patrice

Therapeut-Amsterdam

Er is heel wat gebeurd in mijn leven, maar toch heb ik elke keer de kracht gevonden om door te gaan. Er sterker uit te komen. Over het verlies van mijn dochter en vooral de verwerking daarvan heb ik een boek geschreven.

In dit boek voert Patrice de lezer mee naar het leven van haar dochter Marije. Naar haar jeugdige wijsheid, naar de prachtige momenten – maar ook de meningsverschillen – van hun moeder-dochter-intimiteit. En uiteindelijk naar het onvermijdelijke afscheid als Marije op 23-jarige leeftijd toch nog onverwacht overlijdt.