Ervaring van therapeut Amsterdam - Therapeut Patrice Nieuwenhuijs
387
page-template-default,page,page-id-387,page-child,parent-pageid-96,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Ervaring van Patrice, therapeut Amsterdam

Bedrijfsleven

Tot 1994 werkte ik in verschillende functies in grote bedrijven. Hoewel ik het er naar mijn zin had, had ik nooit het gevoel dat ik er echt thuis hoorde. Ik had vaak het gevoel dat mensen niet het achterste van hun tong (durfden) lieten zien. Ik meende dat mensen eerder vanuit angst handelde, dan uit vertrouwen. Daarmee verloren zij en ik ook de spontaniteit en het enthousiasme. Mijns inziens ging dit vaak ten koste van het werkplezier en de effectiviteit.

Ik stelde mij vaak in gedachte voor mee te stappen in de auto, op weg naar huis. Wat zouden deze mensen denken en voelen? Wat zouden zij vertellen over de werkdag van vandaag? Zou onder het geklaag en de frustratie het verlangen liggen naar openheid en teamgeest? Op een dag was het in elk geval voor mij genoeg. Ik was klaar met het moeilijke gedoe en de politieke ego spelletjes, die wat mij betreft het resultaat negatief beïnvloeden. Ik zegde mijn baan op en begon voor mijzelf!

Business Coach

Ik startte mijn praktijk The Powercompany in 1994. Omdat ik uit het bedrijfsleven kom en daar mijn contacten heb, ben ik eerst zakelijk gaan coachen. Groepen, maar ook individueel.

In mijn therapie richtte ik mij op het individu. Wie ben je écht en hoe kan je dat aan de groep laten zien. Naast directieleden, managers en kaderpersoneel, druppelden er echtgenotes, echtgenoten en kinderen mijn kamer binnen. Gaat er teveel aandacht naar werk, dan had dat een negatief effect op de echtgeno(o)t(e) en de intieme relatie. Als de relatie minder loopt, gaat er weer meer aandacht naar werk. Een negatieve spiraal, die uiteindelijk ook de kinderen raakt.

Therapeut

Ik werd steeds meer geraakt door het individu en begreep dat jijzelf altijd de basis bent voor je werk, je relatie, je problemen en je oplossingen. Daarom deed ik steeds meer workshops en opleidingen voor de particuliere markt.

In 2009 kon ik de stap maken naar therapie. Mensen écht helpen. Ik voelde me thuis komen en haalde letterlijk opgelucht adem 🙂 Ik had altijd naar de doelstellingen van een bedrijf gewerkt als coach. Nu kon ik aan de slag met mensen, met jou! Los van de rol die jij in je werk, of waar dan ook te vervullen hebt.

Onder de rol van werknemer of -gever, vader, moeder, partner zit het mens-zijn. Als je benaderd wordt als mens, ervaren we contact en verbinding en dat maakt ons volgens mij gelukkig. Met de kennis die ik heb en mijn eigen rijk gekleurde levenservaring wil ik hieraan een bijdrage leveren.

Wees welkom!