Goede therapie in Amsterdam - Therapeut Patrice Nieuwenhuijs
378
page-template-default,page,page-id-378,page-parent,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Nieuwenhuijs Therapie – Psychologische hulp bij vele klachten

Soms is het niet helemaal helder welke klacht je hebt. Dat geeft niet, daar kan ik je bij helpen. Vertel eerst je verhaal, dat maakt vaak al veel duidelijk. Kijk daarbij goed naar je lichaam, want je lichaam vertelt je vaak meer dan jezelf bedacht hebt.

Ik gebruik beproefde methoden en technieken, maar daarnaast kijk ik ook naar jou. Wat heb jij nodig voor een duurzaam herstel. Mijn wens is dan ook om jou handvatten aan te reiken om je probleem op te lossen. Niet alleen nu, maar ook voor later.

Bel mij en vertel mij je verhaal. Ik kan je vaak aan de telefoon al vertellen hoe ik je kan helpen.

Met welke klachten en problemen kun je bij mij terecht?

Hier vind je een opsomming van klachten en problemen die ik met grote regelmaat tegenkom in mijn praktijk:

Behandelwijze van Patrice Nieuwenhuijzen, therapeut Amsterdam

Hieronder zie je enkele belangrijke behandelwijze die ik biedt. Heb je vragen hierover, neem contact met mij op.

EFT Relatietherapie

Emotionally Focused Therapie is een hele succesvolle manier om je door deze moeilijke periode in je relatie heen te loodsen.

Het basisprincipe van EFT is dat jullie een patroon hebben ontwikkeld in de ruzies dat niet effectief werkt. Er is verwijdering tussen jullie ontstaan waardoor jullie steeds weer op dezelfde negatieve manier op elkaar reageren. Jullie basale gevoel van met elkaar verbonden te zijn is aangetast en lijkt wel weg. Misschien ben je zover dat je zelfs niet echt iets meer voor elkaar voelt.
Meer over IMAGO- en EFT relatietherapie >

Familieopstellingen

Familieopstellingen zijn driedimensionale verbeeldingen van wat er zoal rond jouw vraag of klacht speelt. Vragen voor een familieopstelling zijn bijvoorbeeld ‘hoe kan ik keuzes maken?’, ‘welke rol speelt mijn ziekte in mijn leven en hoe kan ik die plaatsen?’, ‘ waarom voel ik mij snel afgewezen?’. Eigenlijk kun je van alles vragen, zolang het maar over jou gaat.

Want zo’n opstelling gaat over jou en geeft je heel snel inzicht over bepaalde aspecten van je situatie. En omdat het zo fysiek is, begrijp je het niet alleen met je hoofd, maar in je hele wezen.
Meer over familieopstellingen >

Mindfulness

Gelukkig wordt het steeds meer gewoon: aandacht voor jezelf hebben en via je lichaam ontspannen. Een belangrijke methode om jezelf opnieuw te ontdekken en op te laden is mindfulness of meditatie. Veel mensen denken dat mindfulness of mediteren moeilijk is en dat het veel tijd vraagt. Het tegendeel is waar. Iedereen kan overal en altijd mediteren: Sta eens stil en zie dat de levenskracht via de inademing je lichaam inkomt en weer via de uitademing je lichaam verlaat. Breng je aandacht bij je ademhaling en je zult merken dat je geest rustiger wordt en dat je innerlijke ruimte ervaart.

EMDR

EMDR is de afkorting van Eye Movement Desentralization and Reprocessing. De Amerikaanse psychologe Francine Shapiro heeft deze vorm van therapie ontwikkeld. Het is een therapie voor mensen die een schrokkende ervaring hebben meegemaakt. Dat kan een ongeval zijn of een geweldmisdrijf. Maar het kan ook een traumatiserende ervaring zijn uit je jeugd waarvan je soms niet eens weet dat die heeft plaats gevonden. Meer over EMDR >