Paniekaanvallen of angststoornis? - Therapeut Amsterdam
30
page-template-default,page,page-id-30,page-child,parent-pageid-378,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
therapeut voor paniekaanvallen banner

Last van paniekaanvallen of angststoornis?

Therapie Amsterdam

Wist je dat bang zijn handig kan zijn. Denk maar aan een gevaarlijk situatie. Je wordt bang en je rent weg. Bang zijn zit dus in ons systeem om te overleven. Het zorgt ervoor dat je in sommige situaties precies weet wat je moet doen.

behandeling-angsten-therapie-amsterdam

Symptomen: zo reageert je lichaam bij angstaanvallen of paniek

De symptomen van handige angst en irreële angst zijn hetzelfde. Wanneer er een beer voor je neus staat, breekt het angstzweet je uit, klopt je hart als een razende, de adrenaline giert door je lichaam. Je bent klaar om jezelf te redden. Dat gebeurt ook bij je eigen angst. Het grote verschil is dat het jou niet gaat helpen.

De behandeling van angst

Angstaanvallen en paniek zijn goed te behandelen met aandachtstherapie ook wel mindfulness genoemd. Evenals cognitieve therapie gaat deze vorm van therapie er vanuit dat je gedachten je gedrag bepalen. Daarom is het belangrijk de oorsprong van de gedachten die de angst veroorzaken te achterhalen.

Meestal ligt daar een niet verwerkte ervaring onder. Ooit waren de gedachten die daaruit voortkwamen functioneel, omdat je zo je gevoel kon afsluiten. Door contact te maken met de reactie in je lichaam, kun je weer bij je gevoel. En heb je de stress en angst niet meer nodig. Ik noem dat: Heart (Feel)-Body(See)-Mind(Understand) Alignment

Wat zijn angstaanvallen en paniek?

Wist je dat bang zijn handig kan zijn. Denk maar aan een gevaarlijk situatie. Je wordt bang en je rent weg. Bang zijn zit dus in ons systeem om te overleven. Het zorgt ervoor dat je in sommige situaties precies weet wat je moet doen.

Maar dan heb je angst. Jouw angst. Die angst houdt je er juist van weg om dingen te doen. Je hebt heel veel verschillende soorten angst. Angst voor situaties, zoals angst voor openbare ruimtes met veel mensen. Of word je juist angstig als je alleen en op jezelf aangewezen bent. Angst kan ineens opvlammen, of langdurig diepgeworteld zijn.

behandeling-angsten-therapie-amsterdam
Oefeningen

Ik oefen met je en geef oefeningen mee voor thuis. Je wordt je steeds bewuster van de reacties in je lichaam. Zo ontstaat er meer ruimte in je, waardoor je geen waarde meer hecht aan oude niet functionele gedachten. Het begin van gedragsverandering. De praktijk leert dat je ongeveer 6 tot 8 behandelingen nodig hebt om van je angstgedachten af te komen.