Behandeling depressie -Therapie Amsterdam
84
page-template-default,page,page-id-84,page-child,parent-pageid-378,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
therapie-amsterdam-patrice-nieuwenhuijs

Voelt u zich depressief of somber?
Behandeling depressieve gevoelens, therapie Amsterdam

Bij depressiviteit lijkt al het positieve en blije uit je leven te zijn verdwenen. Je kijkt door een donkere bril en je geeft ongewild aandacht aan alles wat negatief is. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet of onderneemt, je blijft somber en voelt je leeg. Het goede nieuws is dat je depressieve gevoelens kunt behandelen.

Bij lichte depressieve gevoelens lukt het nog om dagelijkse activiteiten uit te voeren. Bij matige depressieve gevoelens lukt dit al eigenlijk niet meer. Bij ernstige depressieve gevoelens kun je je leven niet meer normaal leven. Er kan in dat geval sprake zijn van psychotische verschijnselen.
Wist je dat bijna 500.000 Nederlanders lijden aan depressiviteit?

Depressieve gevoelens? De kenmerken:

Heb je minstens 4 weken achter elkaar last van minimaal 5 punten hieronder, dan lijd je waarschijnlijk aan een vorm van depressie:

  • Je voelt je neerslachtig en leeg
  • Je hebt geen belangstelling voor plezierige dingen en activiteiten
  • Meer of juist minder eetlust
  • Je komt moeilijk in slaap, of je slaapt juist heel veel
  • Je bent snel geïrriteerd of juist lusteloos
  • Je voelt je continue vermoeid
  • Je hebt last van een schuldgevoel en je voelt je minderwaardig
  • Je kunt je moeilijk concentreren
  • Je denkt aan zelfdoding
Hoe ziet de behandeling eruit en hoeveel behandelingen heb je nodig?

Het is altijd goed om met je huisarts te overleggen en je mate van depressiviteit vast te stellen. Algemene depressiviteit is goed te behandelen zonder medicijnen, maar check altijd met je huisarts.

Depressiviteit is iets waar bijna iedereen zich tegen verzet. Misschien klinkt het gek, maar eerst moet er bij jou ruimte ontstaan om de depressieve gevoelens te accepteren. Verzet hiertegen versterkt namelijk sombere gedachten.

behandeling-depressie-amsterdam
Tijdens de behandeling van depressieve gevoelens

Tijdens de therapie ontdekken we samen wat er in jou gehoord wil worden, waar je vooralsnog niet bij kon. Wat ligt er onder de depressie? Door middel van oefeningen zul je leren je sombere gedachten waar te nemen en er niet op in te gaan. Je leert plaats te maken voor positieve en blije gedachten. De praktijk leert dat je ongeveer 6 tot 10 behandelingen nodig hebt om te herstellen van depressie gevoelens.