Levensvragen en Zingeving - Therapeut Amsterdam
1003
page-template-default,page,page-id-1003,page-child,parent-pageid-378,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
therapie-amsterdam-patrice-nieuwenhuijs

Levensvragen en Zingeving

Regelmatig komen cliënten mijn praktijk binnen met de vraag: wat is de zin van mijn leven? En zeker als er heftige gebeurtenissen zijn kan die vraag boven komen drijven.

Ik kan alleen delen hoe dat bij mij werkt; Wat de zin van het leven is weet ik eerlijk gezegd niet en ik zal het vermoedelijk nooit weten. Het moment dat ik daar vrede mee heb kan ik die vraag wat kleiner maken. Wat is zinvol voor mij in mijn leven? Hoe gedraag en handel ik waardoor ik het gevoel krijg dat ik een zinvol bestaan leid!

Dit is een vraag die ik in ieder geval niet in een grote context kan beantwoorden. Door deze vraag zo dicht mogelijk tegen mezelf aan te houden heb ik geleerd en ik leer nog steeds 🙃, vind ik kleine antwoorden. Gericht op wat ik zo door de dag doe of niet doe. Hier gebruik ik de signalen van mijn lichaam voor als referentie. Rust in mijn lijf en alles wat daarop lijkt betekent oké, onrust dan stel ik mijzelf vragen. Bij dit proces kan ik je helpen en ben je heel welkom.