Wanneer Therapie Amsterdam - Therapeut Patrice Nieuwenhuijs
49
page-template-default,page,page-id-49,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Wanneer Therapie Amsterdam

Ik heb een klacht, wat nu?

Wanneer zet je de stap richting de therapeut?

Wanneer ga je naar een therapeut? En als je er bent, kun je dan wel precies uitleggen wat je voelt of waar je last van hebt? Hoe kan een therapeut eigenlijk helpen? En kan ik het niet beter zelf oplossen?

Mijn ervaring is dat bijna iedereen twijfelt over de eerste stap naar de therapeut. Ik heb deze vragen namelijk zelf ook gehad. Ik weet hoe belangrijk het is om de eerste stap te nemen, omdat het je zoveel gaat opleveren.

Veel klachten lijken eerst niet ernstig

Veel klachten lijken in eerste instantie niet ernstig. Iedereen loopt wel eens terug naar binnen om het koffiezetapparaat te controleren, maar vanaf wanneer is het dwangneurose? Iedereen heeft wel eens geen zin om naar zijn werk te gaan, maar vanaf wanneer is het een burn out? Iedereen maakt wel eens ruzie in een relatie, maar vanaf wanneer is het een nare gewoonte?

Twijfel je of jouw vraag thuishoort bij een therapeut? Je kunt mij altijd vrijblijvend bellen en je situatie uitleggen.

Hoe kan een therapeut je helpen?

Heel simpel. Een therapeut helpt je om inzicht te krijgen in je eigen emoties en gedrag. Eigenlijk leert hij je begrijpen waarom je bepaalde dingen doet, zoals je ze doet. Problemen die je altijd tegenkomt “Zo ben ik nou eenmaal” blijken eigenlijk helemaal niet zo te zijn: “Zo ben ik eigenlijk helemaal niet”.

Met behulp van een therapeut leer je weer echt keuzes te maken waar je blij en gelukkig van wordt. Hij geeft je handvatten om gebruik te maken van je sterke kanten en talenten. Hij leert je negatieve ervaringen om te zetten in wijze lessen over jezelf. Wijze lessen die je de volgende keer zullen helpen het hoofd te bieden aan problemen.

De behandeling

Je krijgt eerst de tijd om je verhaal te vertellen. Dat is voor veel mensen al heel fijn. Ik stel een diagnose en vertel je vervolgens wat de behandeling zal worden. Als je het daarmee eens bent, gaan we samen aan de slag. Mijn uitgangspunt daarbij is dat ik je help om achter het roer te staan van je eigen herstel. Want jij weet als geen ander wat echt voelt, en wat niet. Daarbij houd ik je ook een spiegel voor en kan ik je confronteren met je eigen gedrag. Soms zal dat best moeilijk voor je zijn, maar dat is wel de manier die werkt.

Neem vrijblijvend contact met mij op

Hier lees je meer over mijn werkwijze, methoden en technieken
Neem hier geheel vrijblijvend contact met mij op met uw hulpvraag